25 Finał WOŚP w Sosnowcu

data publikacji: 10 / 01 / 2017

Finał wojewódzki WOŚP odbędzie się w Sosnowcu a dokładnie na Górce Środulskiej. To tu będzie największa impreza w regionie, ale nie tylko. Poniżej ramowy program 25 finału WOŚP w Sosnowcu.

na strone13.jpg (2017-01-10 08:00:39)

KOMPLEKS REKREACYJNO-SPORTOWY PRZY ULICY 3 MAJA 51 "GÓRKA ŚRODULSKA":

SCENA GŁÓWNA:

09:00 - 12:30 - próby zespołów
13.00 – oficjalne otwarcie;
13.05 – 13.30 – MENAGO (25 min);
13.30 – 13.50 – Piotr Zawadzki - goście, licytacje (20 min);
13.50 – 14.40 – ST. JAMES HOTEL (50 min);
14.40 – 15.00 – GOŚĆ ze świata kultury i nauki – lekarze korzystający z pomocy WOŚP (20 min);
15.00 – 15.50 – LIDIA KOPANIA (50 min);
15.50 – 16.20 – LICYTACJE, GOŚCIE (30 min);
16.20 – 17.20 – MYSLOVITZ (60 min);
17.20 – 17.50 – LICYTACJE, GOŚĆ – lekarz korzystający z pomocy WOŚP (30 min);
17.50 – 18.40 – MARCIN WYROSTEK (50 min);
18.40 – 19.10 – GOŚCIE, „STO LAT” – urodzinowy tort (30 minut);
19.10 – 20.00 – GRUBSON (50 min);
20.00 – 20.10 – ŚWIATEŁKO DO NIEBA (10 min);
20.10 – 20.30 – muzyka mechaniczna, podziękowania, pożegnanie;

HALA WIDOWISKO-SPORTOWA PRZY ULICY BRACI MIEROSZEWSKICH 91

„ROZTAŃCZONE 25-URODZINY WOŚP” 10.00- 16.00

10.00 wielki pokaz pierwszej pomocy z udziałem szkolnych drużyn ratowniczych , lekarzy, ratowników medycznych oraz psów WOPR;
10.20 występ GIMONE – cheerleaderki;
10.40 licytacja;
10.50 występ Kasi i Mirka, finalistów programu TVN „Aplauz, Aplauz”;
11.10 Akademia Tańca AS- pokaz tańca towarzyskiego;
11.25 Silver Dance muzyka taneczna;
11.45 Capoeira;
12.05 Anna Maria Brzostyńska -wokal
12.15 pokaz magika;
12.25 Wiktoria Kubicka –wokal;
12.35 Zumba – Klub Bakcyl;
12.45 Wiktoria Filipowska- wokal;
12.55 licytacja;
13.10 Taniec nowoczesny – Justyna Pasternak z zespołem;
13.20 Rockomotive- zespół muzyczny;
13.50 BADOO DANCE Group;
14.00 Jakub Szczesio śpiew migowy;
14.05 występ Przedszkolaków;
14.15 Pokaz tańca towarzyskiego Patrycja Trząska i Bartosz Chabowski
14.25 Ana Sepya -pokaz tańca tribal:
14.35 Szermierka MOSIR Sosnowiec;
14.50 licytacja;
15.15 pokaz mody, uczennice Technikum Projektowania i Stylizacji Ubioru;
15.30 losowanie nagród i gigantyczny urodzinowy tort 25-lecia WOŚP;
15,45 Tomato
16.15 zakończenie imprezy.

W godzinach trwania imprezy przewidzieliśmy również dodatkowe atrakcje :

- największa w Polsce puszka WOŚP (2m 30 cm), do której każdy będzie mógł wrzucić nazwisko wypisane na czerwonym serduszku – losowanie nagród pod koniec imprezy;
- budowa gigantycznej karuzeli z tektury i bibuły (symbol 25. finału WOŚP);
- stanowisko szpitala – porady i konsultacje medyczne;
- biologiczno-chemiczne warsztaty dla dzieci – „Jak najlepiej dbać o swoje zdrowie”;
- różnorodne warsztaty kulinarne dla dzieci, dekorowanie ciasteczek, słodkie lizaki, przygotowanie pizzy;
- bawialnia dla dzieci;
- interaktywne stanowisko Muzeum Śląskiego;
- warsztaty artystyczne – m.in. decoupage, origami;
- zaaranżowany gabinet kosmetyczny dla pań;
- pokazy pojazdów zabytkowych oraz wojskowych ,w tym zabytkowego samochodu pancernego;
- loterie, kiermasze, sprzedaż słodkości, kawiarenka – cały dochód przeznaczony na WOŚP;
- spotkanie z piłkarzami Zagłębia Sosnowiec oraz rugbistami; - strzelnica ASG- konkurs strzelecki;
- rozgrywki LOL; - prezentacja samochodów off road;
- symulatory jazdy bolidem formuły 1;
- spotkanie z wróżką ;
- joga;
- stoisko DKMS;
- spotkanie z sobowtórami słynnych sosnowiczan – z Polą Negri i Janem Kiepurą;
- pokazy Ochotniczej Straży Pożarnej;
- dla uczestników imprezy przygotowaliśmy poczęstunek w postaci kanapek, pączków, gofrów, hamburgerów, włoskiego makaronu oraz gorących kiełbasek z grilla;
- FoodTrucki.

Bieg „Policz się z cukrzycą” – tereny rekreacyjne wokół sosnowieckiego jeziora Stawiki, a start zlokalizowany jest na terenie Kompleksu Piłkarskiego przy ulicy Kresowej 1. Szczegóły imprezy na stronie Harpagan Sosnowiec - TUTAJ 

Poleć znajomemu